© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni kruh z bučnimi semeni

Velikonočni kruh z bučnimi semeni

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 2 hlebca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikonocni kruh z bucnimi semeni_A

Sestavine

  • 500 g ržene moke
  • 500 g koruznega zdroba
  • 200 g pšenične moke
  • 2 žlički soli
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 1 žlica zdrobljenega črnega popra
  • 8 žlic bučnega olja
  • 60 g kvasa
  • 7,5 dl vode
  • 200 g bučnih semen
  • 2 žlici rožmarinovih iglic (grobo narezanih)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g ržene moke
  • 500 g koruznega zdroba
  • 200 g pšenične moke
  • 2 žlički soli
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 1 žlica zdrobljenega črnega popra
  • 8 žlic bučnega olja
  • 60 g kvasa
  • 7,5 dl vode
  • 200 g bučnih semen
  • 2 žlici rožmarinovih iglic (grobo narezanih)

Postopek

1

Sveži kvas raztopimo v malo mlačne vode in dodamo malo moke. Na delovni površini zmešamo rženo moko s koruznim zdrobom in pšenično moko. V sredini naredimo vdolbinico. Po robu moke porazdelimo sol, rjavi sladkor in tri četrtine popra. Raztopljen kvas zlijemo v vdolbinico. Prilijemo 7,5 dl vode in bučno olje ter vse sestavine zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, jo rahlo pomokamo in pokrijemo s prtom. Pri sobni temperaturi naj vzhaja eno uro.

Steirisches Osterbroto.B.Prod. 4/012001 02 20
2

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučna semena in rožmarinove iglice pražimo nekaj minut pri srednji temperaturi v ponvi brez maščobe. Na pomokani delovni površini pregnetemo testo z bučnimi semeni in grobo narezanimi rožmarinovimi iglicami. Nato testo razpolovimo in naredimo dva hlebca ali testo poljubno oblikujemo.

3

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo hlebca, kolikor se da narazen. Kruh premažemo z vodo in potresemo s preostalim zdrobljenim poprom. Hlebca naj vzhajata še pol ure, nato ju postavimo v ogreto pečico in pečemo eno uro.

Steirisches Osterbrotu.B.Prod. 4/012001 02 20

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.