© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata iz rdeče pese in leče z gorčico

Solata iz rdeče pese in leče z gorčico

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata iz pecenega pastinaka in kostanja

Prileže se tudi kot priloga klobasam, pečenemu piščancu in jagnjetini.

Sestavine

  • 200 g zelene leče, najbolje puyske
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
  • pest pehtrana
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 200 g zelene leče, najbolje puyske
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
  • pest pehtrana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Lečo skuhamo po navodilih na zavitku, jo odcedimo in ohladimo. Medtem pripravimo preliv, tako da zmešamo gorčico, olje, sol in poper.

2

Lečo stresemo v skledo, jo zabelimo s prelivom in dobro premešamo. Rdečo peso narežemo, pehtran pa grobo nasekljamo. Lečo, rdečo peso in pehtran zmešamo, po potrebi še začinimo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Zvita pečenka s praženo zelenjavo

Novo najljubše nedeljsko kosilo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Orehova torta

Namesto potice specimo orehovo torto.

1 h 40 min
Srednje zahtevno

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

1 h
Enostavno

Piščančji ražnjiči po špansko

Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.