
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico

Prileže se tudi kot priloga klobasam, pečenemu piščancu in jagnjetini.
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Lečo skuhamo po navodilih na zavitku, jo odcedimo in ohladimo. Medtem pripravimo preliv, tako da zmešamo gorčico, olje, sol in poper.
Lečo stresemo v skledo, jo zabelimo s prelivom in dobro premešamo. Rdečo peso narežemo, pehtran pa grobo nasekljamo. Lečo, rdečo peso in pehtran zmešamo, po potrebi še začinimo in postrežemo.