
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico

Prileže se tudi kot priloga klobasam, pečenemu piščancu in jagnjetini.
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Lečo skuhamo po navodilih na zavitku, jo odcedimo in ohladimo. Medtem pripravimo preliv, tako da zmešamo gorčico, olje, sol in poper.
Lečo stresemo v skledo, jo zabelimo s prelivom in dobro premešamo. Rdečo peso narežemo, pehtran pa grobo nasekljamo. Lečo, rdečo peso in pehtran zmešamo, po potrebi še začinimo in postrežemo.