Kaj boste skuhali danes?
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva velika nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi brez olja prepražimo lešnike, nato jih v sekljalniku grobo zmeljemo. Zmešamo jih z moko in sladkorjem. Beljake stepemo v sneg in jih skupaj z aromo vmešamo v suhe sestavine.
Lešnikovo maso z žličko razporedimo po pekačih tako, da med piškoti pustimo dovolj prostora. Pečemo 8 do 10 minut, da piškoti začenjajo dobivati rjavo barvo. Pekača vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati 10 minut, nato pa hrustljavčke poberemo iz pekačev in do konca ohladimo na kuhinjski rešetki. Ohlajene piškote lahko shranimo v nepredušno posodo in porabimo v 3 tednih.