Kaj boste skuhali danes?
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva velika nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi brez olja prepražimo lešnike, nato jih v sekljalniku grobo zmeljemo. Zmešamo jih z moko in sladkorjem. Beljake stepemo v sneg in jih skupaj z aromo vmešamo v suhe sestavine.
Lešnikovo maso z žličko razporedimo po pekačih tako, da med piškoti pustimo dovolj prostora. Pečemo 8 do 10 minut, da piškoti začenjajo dobivati rjavo barvo. Pekača vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati 10 minut, nato pa hrustljavčke poberemo iz pekačev in do konca ohladimo na kuhinjski rešetki. Ohlajene piškote lahko shranimo v nepredušno posodo in porabimo v 3 tednih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene paprike po mediteransko
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača