Kaj boste skuhali danes?
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Lešnikovi hrustljavčki
Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 85 g lešnikov
- 50 g moke
- 200 g sladkorja
- 2 beljaka
- ½ žličke vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva velika nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi brez olja prepražimo lešnike, nato jih v sekljalniku grobo zmeljemo. Zmešamo jih z moko in sladkorjem. Beljake stepemo v sneg in jih skupaj z aromo vmešamo v suhe sestavine.
Lešnikovo maso z žličko razporedimo po pekačih tako, da med piškoti pustimo dovolj prostora. Pečemo 8 do 10 minut, da piškoti začenjajo dobivati rjavo barvo. Pekača vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati 10 minut, nato pa hrustljavčke poberemo iz pekačev in do konca ohladimo na kuhinjski rešetki. Ohlajene piškote lahko shranimo v nepredušno posodo in porabimo v 3 tednih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Kokosovo-limetina pita brez peke
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.