
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 1 žlica javorovega sirupa
- 3 žlice majoneze
- 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
- 4 rezine kruha
- 6 na soncu sušenih paradižnikov
- listi hrustljavega solatnega srčka
- črni poper

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 1 žlica javorovega sirupa
- 3 žlice majoneze
- 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
- 4 rezine kruha
- 6 na soncu sušenih paradižnikov
- listi hrustljavega solatnega srčka
- črni poper
Postopek
Močno segrejemo žar v pečici. Rezine slanine položimo na velik plitev pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in jih pokapamo z javorovim sirupom. Pod žarom jih pečemo 7 do 10 minut, da zahrustajo.
Majonezo zmešamo s paradižnikovo pasto in z mešanico namažemo dve rezini kruha. Obložimo ju s slanino, nasekljanimi sušenimi paradižniki in nekaj listi solate. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo s preostalima rezinama kruha, prerežemo na pol in postrežemo.
Nasvet
Pasta iz sušenih paradižnikov je hitro pripravljena. 80 g sušenih paradižnikov odcedimo in grobo narežemo. V kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo paradižnike, 1 narezan strok česna, žlico vroče vode in žlico oljčnega olja. Po potrebi dodamo še malo olja in po želji še ščep origana.