Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico

Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico

Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 sendviča
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • ½ rdeče čebule
  • 4 redkvice
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • ščep rjavega sladkorja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
  • 4 debele rezine belega kruha
  • 65 g dimljene šunke
  • pest peteršilja
  • 2 veliki rezini sira čedar

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • ½ rdeče čebule
  • 4 redkvice
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • ščep rjavega sladkorja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
  • 4 debele rezine belega kruha
  • 65 g dimljene šunke
  • pest peteršilja
  • 2 veliki rezini sira čedar

Postopek

1

Čebulo in redkvice tanko narežemo in damo v skledico z rdečim vinskim kisom in sladkorjem ter pustimo, da se marinira 20 minut. Majonezo zmešamo z gorčico in namažemo na kruh. Dve rezini kruha obložimo z rezinami šunke, peteršiljem in čedarjem. Čebulo in redkvice odcedimo in položimo na vrh. Na vrh položimo preostali rezini kruha, sendviča razpolovimo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.