
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Sestavine
- ½ rdeče čebule
- 4 redkvice
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščep rjavega sladkorja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
- 4 debele rezine belega kruha
- 65 g dimljene šunke
- pest peteršilja
- 2 veliki rezini sira čedar

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- 4 redkvice
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščep rjavega sladkorja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
- 4 debele rezine belega kruha
- 65 g dimljene šunke
- pest peteršilja
- 2 veliki rezini sira čedar
Postopek
Čebulo in redkvice tanko narežemo in damo v skledico z rdečim vinskim kisom in sladkorjem ter pustimo, da se marinira 20 minut. Majonezo zmešamo z gorčico in namažemo na kruh. Dve rezini kruha obložimo z rezinami šunke, peteršiljem in čedarjem. Čebulo in redkvice odcedimo in položimo na vrh. Na vrh položimo preostali rezini kruha, sendviča razpolovimo in postrežemo.