
Najboljši veganski sendvič
Veganska različica slavnega sendviča BLT (bacon – slanina, lettuce – solata, tomato – paradižnik) je pripravljena z gobami in domačo vegansko majonezo.
Najboljši veganski sendvič
Veganska različica slavnega sendviča BLT (bacon – slanina, lettuce – solata, tomato – paradižnik) je pripravljena z gobami in domačo vegansko majonezo.

Sestavine
- 1 majhna bageta
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj listov zelene solate
veganska gobova 'slanina'
- 4 večji šampinjoni
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- 2 žlički dimljene paprike
- 1 žlička česnovih granul
veganska majoneza
- sol in poper
- 200 g svilnatega tofuja
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 1 majhna bageta
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj listov zelene solate
veganska gobova 'slanina'
- 4 večji šampinjoni
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- 2 žlički dimljene paprike
- 1 žlička česnovih granul
veganska majoneza
- sol in poper
- 200 g svilnatega tofuja
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
Postopek
Gobe narežemo na rezine, široke 0,5 cm, premažemo z oljem, solimo in popramo. Segrejemo oplasteno ponev in vanjo zložimo gobe. Javorov sirup zmešamo z dimljeno papriko in česnovimi granulami. Gobe pečemo 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se na spodnji strani zlato zapečejo. Nato jih pazljivo obrnemo na drugo stran, premažemo s sirupasto mešanico in pečemo še 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da dobijo temno rjavo hrustljavo skorjico, vendar jih še vedno lahko nekoliko upognemo.
Medtem bageto prečno razpolovimo. Obe polovici po dolgem prerežemo tako, da na eni daljši strani ostaneta zaprti. Češnjeve paradižnike prerežemo na pol, zeleno solato grobo narežemo.
Sestavine za vegansko majonezo damo v skledo manjšega multipraktika in zmeljemo v gladko zmes.
Sestavimo sendviča. Obe polovici bagete od znotraj premažemo z majonezo, nato pa damo vanju paradižnike, solato in gobovo ‘slanino’ ter postrežemo.
Vegansko majonezo lahko pripravimo tudi drugače ...
Če vam je od vložene čičerke ostala tekočina (akvafaba), je nikar ne zavrzite. Iz nje raje pripravite odlično vegansko majonezo.