Kaj boste skuhali danes?
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi
Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule
Postopek
Čabato po dolgem prerežemo na pol. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).
Polovici čabate s skorjo navzdol položimo na velik plitev pekač in ju pokapamo z malo oljčnega olja. Za nekaj minut ju postavimo v pečico, da se rahlo obarvata in opečeta.
V skledico damo oljčno olje, balzamični kis, drobno sesekljan česen in gorčico ter mešanico razžvrkljamo z vilicami.
Opečen kruh vzamemo iz pečice in spodnjo polovico pokapamo s približno polovico preliva. Artičoke narežemo na četrtine, mocarelo pa na rezine. Čebulo narežemo na zelo tanke lističe.
Na spodnjo polovico kruha v plasteh naložimo nadev: začnemo s špinačo, nato dodamo artičoke.
Sledijo paprike, pršut, bazilika, mocarela in čebula. Nadev pokapamo s preostalim prelivom.
Na vrh položimo zgornjo polovico kruha in sendvič dobro stisnemo, da se vse plasti sprimejo.
Nato ga zavijemo v papir za peko in povežemo z vrvico.
Sendvič zdaj obtežimo s težkim pekačem in utežmi ali pločevinkami fižola. Shranimo ga v hladilnik čez noč ali do takrat, ko nas zgrabi lakota. Sendvič narežemo in pojemo – je kot nalašč za piknik na izletu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Natrgana čilijeva govedina v tortiljnih skledicah
Govedina v tortiljinih skledicah za popolno zabavo po mehiško