Kaj boste skuhali danes?
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi
Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule
Postopek
Čabato po dolgem prerežemo na pol. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).
Polovici čabate s skorjo navzdol položimo na velik plitev pekač in ju pokapamo z malo oljčnega olja. Za nekaj minut ju postavimo v pečico, da se rahlo obarvata in opečeta.
V skledico damo oljčno olje, balzamični kis, drobno sesekljan česen in gorčico ter mešanico razžvrkljamo z vilicami.
Opečen kruh vzamemo iz pečice in spodnjo polovico pokapamo s približno polovico preliva. Artičoke narežemo na četrtine, mocarelo pa na rezine. Čebulo narežemo na zelo tanke lističe.
Na spodnjo polovico kruha v plasteh naložimo nadev: začnemo s špinačo, nato dodamo artičoke.
Sledijo paprike, pršut, bazilika, mocarela in čebula. Nadev pokapamo s preostalim prelivom.
Na vrh položimo zgornjo polovico kruha in sendvič dobro stisnemo, da se vse plasti sprimejo.
Nato ga zavijemo v papir za peko in povežemo z vrvico.
Sendvič zdaj obtežimo s težkim pekačem in utežmi ali pločevinkami fižola. Shranimo ga v hladilnik čez noč ali do takrat, ko nas zgrabi lakota. Sendvič narežemo in pojemo – je kot nalašč za piknik na izletu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
V ponvi pečene račje prsi s kremnim ohrovtom, kostanjem in karamelizirano hruško
Pečene račje prsi jesenskih okusov