Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sendvič po italijansko

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Preberite tudi

Panakota z jagodami

Hitre sladice z jagodami

Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Postopek

1

Kruhka prerežemo in po prerezani strani opečemo. Spodnji polovici namažemo s pestom.

2

Artičoke in papriko odcedimo, narežemo na rezine in jih položimo na pesto. Dodamo še natrgano mocarelo ali burrato ter baziliko, pokrijemo z zgornjima polovicama kruhkov in postrežemo.

Burrata

je italijanska kremasta sirna specialiteta, narejena iz polnomastnega mleka, ki mu dodajo smetano. Če bi bili skromni, bi rekli, da je mocarelina nežnejša sestrična, a pravzaprav velja za pravo kraljico italijanskih sirov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.