
Ananasov punč z ingverjem
Sladek in s pridihom ingverja
Ananasov punč z ingverjem
Sladek in s pridihom ingverja

Sestavine
- 7,5 dl ananasovega soka
- sok 1 limete
- majhen šopek mete
- led
- 7,5 dl ingverjevega piva
za okras
- 6–8 vejic mete
- 6–8 celih zvezdastih janežev (po želji)
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 7,5 dl ananasovega soka
- sok 1 limete
- majhen šopek mete
- led
- 7,5 dl ingverjevega piva
za okras
- 6–8 vejic mete
- 6–8 celih zvezdastih janežev (po želji)
Postopek
Meti odstranimo olesenela stebla.
V vrč močnega multipraktika vlijemo ananasov in limetin sok. Dodamo meto in malo ledu, nato pa zmeljemo, da razbijemo led. V kozarce za viski stresemo še več ledu in vanje vlijemo sok, nato prilijemo ingverjevo pivo.
Vsak kozarec okrasimo z meto in po želji tudi z zvezdastim janežem.