
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.
Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Postopek
Čabati razpolovimo in ju po želji namažemo z maslom. Obložimo ju z rezinami salame, natrgano mocarelo in posušenimi paradižniki ter pokapamo z balzamično glazuro. Sendviča pokrijemo in ponudimo.
Balzamična glazura
Balzamično glazuro pripravimo tako, da damo v kozico rjavi sladkor in balzamični kis v razmerju 1 proti 4. Na srednjem ognju segrevamo in ves čas mešamo, da se sladkor stopi. Zavremo, temperaturo zmanjšamo na srednjo in kuhamo približno 20 minut, da se glazura reducira na polovico. Glazura mora biti tako gosta, da se oprime hrbta kuhalnice. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarček z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilniku.