
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Postopek
Čabati razpolovimo in ju po želji namažemo z maslom. Obložimo ju z rezinami salame, natrgano mocarelo in posušenimi paradižniki ter pokapamo z balzamično glazuro. Sendviča pokrijemo in ponudimo.
Balzamična glazura
Balzamično glazuro pripravimo tako, da damo v kozico rjavi sladkor in balzamični kis v razmerju 1 proti 4. Na srednjem ognju segrevamo in ves čas mešamo, da se sladkor stopi. Zavremo, temperaturo zmanjšamo na srednjo in kuhamo približno 20 minut, da se glazura reducira na polovico. Glazura mora biti tako gosta, da se oprime hrbta kuhalnice. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarček z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilniku.