
Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem
Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem

Sestavine
nadev
- 2 sladka krompirja
- 2 žlici bučnih semen
- 125 g zdrobljenega kozjega sira
- pšenični zdrob za delovno površino
testo
- 300 g gladke moke
- ščepec soli
- 3 velika jajca
- moka za delovno površino
- olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo

6 najboljših receptov z jurčki, ki jih morate preizkusiti
Jurčki še niso rekli zadnje besede, zato smo hitro pobrskali za novimi recepti, ki bodo hitro postali vaši najljubši.

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami
Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika
Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.
Sestavine
nadev
- 2 sladka krompirja
- 2 žlici bučnih semen
- 125 g zdrobljenega kozjega sira
- pšenični zdrob za delovno površino
testo
- 300 g gladke moke
- ščepec soli
- 3 velika jajca
- moka za delovno površino
- olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo
Postopek
Nadev pripravimo tako, da sladki krompir olupimo, skuhamo v sopari ali spečemo, nato ga grobo pretlačimo in zmešamo z bučnimi semeni in kozjim sirom.
V posodo kuhinjskega mešalnika stresemo moko, dodamo sol in jajca ter mešamo, da se sestavine sprimejo v lepljive drobtine. Zmes stresemo na rahlo pomokano delovno površino in jo zgnetemo v čvrsto testo. Gnetemo ga 5 minut, da postane gladko, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Testo razdelimo na 4 dele in vsak del tanko razvaljamo s strojem za valjanje testa ali ročno z valjarjem. Med tanjšanjem plasti testa rahlo posipavamo z moko.
Iz razvaljanega testa z obodcem za raviole ali piškote izrežemo 6 cm velike kroge. Delati moramo hitro, da se testo preveč ne izsuši. Kroge polagamo na delovno površino, posuto z zdrobom, in jih pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, medtem ko izrezujemo druge.

Na sredino polovice krogov položimo žličko nadeva. Robove premažemo z vodo in krog z nadevom pokrijemo z drugim krogom.

S prsti pritisnemo, da se robovi spodnjega in zgornjega kroga zlepijo in pri tem poskusimo iztisniti iz raviolov čim več zraka. Raviole polagamo na prt, posut z zdrobom, da se nekaj minut sušijo.

Kuhamo jih 4 do 5 minut v rahlo vreli slani vodi. Voda ne sme močno vreti, ker lahko ravioli razpadejo. Iz vode jih poberemo s penovko, začinimo z malo olja s čilijem, posujemo s parmezanom in bučnimi semeni ter postrežemo.