Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele iz pečice

Sardele iz pečice

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sardele iz pecice

Sestavine

  • 24 svežih sardel
  • 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 lovorovi listi
  • 6 žlic belih drobtin
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica origana
  • morska sol
  • sveže zmlet poper
  • 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • kozarec suhega belega vina ali prošeka

Sestavine

  • 24 svežih sardel
  • 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 lovorovi listi
  • 6 žlic belih drobtin
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica origana
  • morska sol
  • sveže zmlet poper
  • 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • kozarec suhega belega vina ali prošeka

Postopek

1

Sardele očistimo, na trebušni strain po dolgem prerežemo, razpremo in odstranimo kosti. Nato sardele na hitro splaknemo in osušimo. V primerno veliko ognjevarno posodo (sardele naj imajo ravno dovolj prostora) damo štiri žlice olja in dno obložimo z lovorovimi listi.

2

V posodici zmešamo drobtine s peteršiljem, origanom in preostalim oljčnim oljem. Zmes po okusu začinimo s soljo in poprom.

3

Očiščene in osušene ribe lepo poravnamo, zložimo drugo poleg druge v predhodno segreto posodo, obložimo z aromatično drobtinovo zmesjo in potresemo z limonovo lupinico. Dolijemo vino in ribe pečemo v vroči pečici pri 200 °C približno 20 do 25 minut do zlato rjave barve, da se naredi lepa hrustljava skorjica. Sardele postrežemo kar v ponvi. Zraven odlično tekne bel kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.