Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele iz pečice

Sardele iz pečice

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 24 svežih sardel
  • 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 lovorovi listi
  • 6 žlic belih drobtin
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica origana
  • morska sol
  • sveže zmlet poper
  • 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • kozarec suhega belega vina ali prošeka

Preberite tudi

Sestavine

  • 24 svežih sardel
  • 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 lovorovi listi
  • 6 žlic belih drobtin
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica origana
  • morska sol
  • sveže zmlet poper
  • 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • kozarec suhega belega vina ali prošeka

Postopek

1

Sardele očistimo, na trebušni strain po dolgem prerežemo, razpremo in odstranimo kosti. Nato sardele na hitro splaknemo in osušimo. V primerno veliko ognjevarno posodo (sardele naj imajo ravno dovolj prostora) damo štiri žlice olja in dno obložimo z lovorovimi listi.

2

V posodici zmešamo drobtine s peteršiljem, origanom in preostalim oljčnim oljem. Zmes po okusu začinimo s soljo in poprom.

3

Očiščene in osušene ribe lepo poravnamo, zložimo drugo poleg druge v predhodno segreto posodo, obložimo z aromatično drobtinovo zmesjo in potresemo z limonovo lupinico. Dolijemo vino in ribe pečemo v vroči pečici pri 200 °C približno 20 do 25 minut do zlato rjave barve, da se naredi lepa hrustljava skorjica. Sardele postrežemo kar v ponvi. Zraven odlično tekne bel kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.