
Sardele iz pečice
Sardele iz pečice

Sestavine
- 24 svežih sardel
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 lovorovi listi
- 6 žlic belih drobtin
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica origana
- morska sol
- sveže zmlet poper
- 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- kozarec suhega belega vina ali prošeka

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!

Tri nepozabne sredozemske jedi po receptih Jamieja Oliverja
Bi si želeli navdušili z recepti Jamia Oliverja? Pa poglejmo, kako pripraviti tri preproste sredozemske jedi iz le petih sestavin.
Sestavine
- 24 svežih sardel
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 lovorovi listi
- 6 žlic belih drobtin
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica origana
- morska sol
- sveže zmlet poper
- 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- kozarec suhega belega vina ali prošeka
Postopek
Sardele očistimo, na trebušni strain po dolgem prerežemo, razpremo in odstranimo kosti. Nato sardele na hitro splaknemo in osušimo. V primerno veliko ognjevarno posodo (sardele naj imajo ravno dovolj prostora) damo štiri žlice olja in dno obložimo z lovorovimi listi.
V posodici zmešamo drobtine s peteršiljem, origanom in preostalim oljčnim oljem. Zmes po okusu začinimo s soljo in poprom.
Očiščene in osušene ribe lepo poravnamo, zložimo drugo poleg druge v predhodno segreto posodo, obložimo z aromatično drobtinovo zmesjo in potresemo z limonovo lupinico. Dolijemo vino in ribe pečemo v vroči pečici pri 200 °C približno 20 do 25 minut do zlato rjave barve, da se naredi lepa hrustljava skorjica. Sardele postrežemo kar v ponvi. Zraven odlično tekne bel kruh.