
Sardele v oljčnem olju
Dalmatinski recept none Zrinjke
Sardele v oljčnem olju
Dalmatinski recept none Zrinjke

Sestavine
- 500 g sardel
- 1–2 dl oljčnega olja
- sok 1 limone
- groba morska sol
- krompir in pol šopka peteršilja za prilogo

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 500 g sardel
- 1–2 dl oljčnega olja
- sok 1 limone
- groba morska sol
- krompir in pol šopka peteršilja za prilogo
Postopek
Sardele očistimo, odstranimo tudi glave. Drugo poleg druge jih zložimo v kozico s trebuhi navzdol, najbolje tako, da se sardele tesno stikajo s stranicami in zapolnijo celotno dno kozice (tako bomo porabili manj olja). Prelijemo jih s toliko oljčnega olja, da so povsem prekrite. V kozico izcedimo sok ene limone, solimo in kozico malo pretresemo.

Kozico pristavimo na majhen ogenj in kuhljamo, da olje zavre. Nato naj olje počasi vre (tako, da občasno nastajajo drobni mehurčki) 10 do 15 minut.
Sardele postrežemo tople s kuhanim krompirjem, ki ga zabelimo z malo oljčnega olja, v katerem so se kuhale sardele, in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Sardele lahko ponudimo tudi hladne, pokrite in v olju pa so lahko v hladilniku tudi ves teden.