
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca
Rulade govejega fileja z gosjimi jetri in omako iz suhih sliv in portovca

Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 800 g govejega fileja (4 steaki)
- 360 g gosjih jeter
- oljčno olje za peko
- 2 dl portovca
- 6 suhih sliv
- sol
- zeleni poper
- 1 dl temne mesne osnove
- 1 žlička masla
Postopek
Steake narahlo potolčemo, jih solimo in popramo z zelenim poprom ter nanje položimo gosja jetra. Zvijemo jih in pretaknemo z zobotrebcem. Na vroči maščobi jih popečemo z vseh strani, približno 5 do 6 minut na vsaki strani, in rulade prerežemo na polovice.
V kozici na maslu na hitro popražimo suhe slive, solimo in popramo, zalijemo s portovcem in mesno osnovo ter kuhamo približno 10 minut, nato pa spiriramo. Zraven lahko postrežemo slane sirove štruklje, krompirjev pire ali zelenjavo.