
Riževi zalogajčki s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Riževi zalogajčki s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 5 dl mleka
- 80 g okroglozrnatega riža
- ščepec soli
- lupina ½ limone
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička masla
- 70 g sladkorja
- 2 manjši jajci
- sladkor v prahu
- 120 g sadja (jagode, maline, borovnice …)
- papir za peko in manjši pekač

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 5 dl mleka
- 80 g okroglozrnatega riža
- ščepec soli
- lupina ½ limone
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička masla
- 70 g sladkorja
- 2 manjši jajci
- sladkor v prahu
- 120 g sadja (jagode, maline, borovnice …)
- papir za peko in manjši pekač
Postopek
Na nizkem ognju segrevaj mleko skupaj z rezanci limonove lupine, soljo, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter maslom. Ko zavre, lupino odstrani, v mleko pa stresi riž in med nenehnim mešanjem kuhaj 10 minut.

Kuhan riž odstavi z ognja, in ko se malo ohladi, vanj drugega za drugim vmešaj jajci.

Papir za peko zmoči v vodi, malo otresi in z njim obloži manjši pekač. Vanj vlij riževo maso in jo poravnaj.

Pečico segrej na 180 °C in slaščico peci eno uro, da postane čvrsta na otip. Pečeno vzemi iz pekača, jo posuj z malo sladkorja v prahu in pusti, da se ohladi. Hladno nareži na kocke in jih obloži z opranim sadjem.
