
Riževi zalogajčki s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Riževi zalogajčki s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 5 dl mleka
- 80 g okroglozrnatega riža
- ščepec soli
- lupina ½ limone
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička masla
- 70 g sladkorja
- 2 manjši jajci
- sladkor v prahu
- 120 g sadja (jagode, maline, borovnice …)
- papir za peko in manjši pekač

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 5 dl mleka
- 80 g okroglozrnatega riža
- ščepec soli
- lupina ½ limone
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička masla
- 70 g sladkorja
- 2 manjši jajci
- sladkor v prahu
- 120 g sadja (jagode, maline, borovnice …)
- papir za peko in manjši pekač
Postopek
Na nizkem ognju segrevaj mleko skupaj z rezanci limonove lupine, soljo, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter maslom. Ko zavre, lupino odstrani, v mleko pa stresi riž in med nenehnim mešanjem kuhaj 10 minut.

Kuhan riž odstavi z ognja, in ko se malo ohladi, vanj drugega za drugim vmešaj jajci.

Papir za peko zmoči v vodi, malo otresi in z njim obloži manjši pekač. Vanj vlij riževo maso in jo poravnaj.

Pečico segrej na 180 °C in slaščico peci eno uro, da postane čvrsta na otip. Pečeno vzemi iz pekača, jo posuj z malo sladkorja v prahu in pusti, da se ohladi. Hladno nareži na kocke in jih obloži z opranim sadjem.
