
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!

Sestavine
- oljčno olje za pekač
- 200 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1,25 dl tople vode
- 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 100 g mocarele
- 2 žlici naribanega parmezana
- šopek bazilike
- sol
- solata za prilogo

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- oljčno olje za pekač
- 200 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1,25 dl tople vode
- 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 100 g mocarele
- 2 žlici naribanega parmezana
- šopek bazilike
- sol
- solata za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 240 °C. Pekač velikosti 20 x 24 cm namastimo z oljem. V skledi zmešamo moko, kvas, sol in sladkor ter prilijemo vodo. Dobro premešamo in zgnetemo, da dobimo gladko testo, s katerim obložimo namaščen pekač.
Polovico mocarele naribamo, polovico jo narežemo na rezine. Polovico bazilike nasekljamo. Testo enakomerno premažemo s pasiranim paradižnikom in tanek rob pustimo nenamazan. Paradižnik solimo, posujemo z nasekljano baziliko, mocarelo in parmezanom ter pečemo 15 do 20 minut ali tako dolgo, da se pica speče, nato jo posujemo s preostalo baziliko in postrežemo s solato.