Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezine z malinami in belo čokolado

Rezine z malinami in belo čokolado

Čas priprave 55 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 rezin
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

krhko testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici vode (po potrebi)
  • 2 žlici sladkorja v prahu

nadev

  • 500 g sira maskarpone
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 veliki jajci
  • 250 g svežih malin
  • 100 g bele čokolade
  • papir in fižol za slepo peko

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

krhko testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici vode (po potrebi)
  • 2 žlici sladkorja v prahu

nadev

  • 500 g sira maskarpone
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 veliki jajci
  • 250 g svežih malin
  • 100 g bele čokolade
  • papir in fižol za slepo peko

Postopek

1

Krhko testo zgnetemo iz navedenih sestavin, ga zavijemo v prosojno folijo in v hladilniku pustimo počivati 30 minut. Pečico segrejemo na 160 °C.

2

Na pomokani delovni površini razvaljamo spočito testo in z njim obložimo pekač velikosti 30 x 20 cm. Testo obložimo s papirjem za peko in nanj stresemo fižol ter slepo pečemo 10 minut. Fižol in papir odstranimo, pekač vrnemo v pečico in testo pečemo še 5 minut.

3

Maskarpone, sladkor, mandlje in jajci stepamo, da se dobro premešajo. Vmešamo maline in grobo nasekljano belo čokolado ter mešanico zlijemo po testu. Kolač pečemo 30 do 35 minut, da se nadev strdi in rahlo zlato zapeče. Pečico ugasnemo, odpremo vratca in pustimo, da se kolač postopoma ohladi. Najbolje je, da ga ohlajamo vsaj eno uro, preden ga narežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.