
Sestavine
krhko testo
- 250 g moke
- 150 g masla
- 2 rumenjaka
- 2 žlici vode (po potrebi)
- 2 žlici sladkorja v prahu
nadev
- 500 g sira maskarpone
- 100 g rjavega sladkorja
- 100 g mletih mandljev
- 2 veliki jajci
- 250 g svežih malin
- 100 g bele čokolade
- papir in fižol za slepo peko

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
krhko testo
- 250 g moke
- 150 g masla
- 2 rumenjaka
- 2 žlici vode (po potrebi)
- 2 žlici sladkorja v prahu
nadev
- 500 g sira maskarpone
- 100 g rjavega sladkorja
- 100 g mletih mandljev
- 2 veliki jajci
- 250 g svežih malin
- 100 g bele čokolade
- papir in fižol za slepo peko
Postopek
Krhko testo zgnetemo iz navedenih sestavin, ga zavijemo v prosojno folijo in v hladilniku pustimo počivati 30 minut. Pečico segrejemo na 160 °C.
Na pomokani delovni površini razvaljamo spočito testo in z njim obložimo pekač velikosti 30 x 20 cm. Testo obložimo s papirjem za peko in nanj stresemo fižol ter slepo pečemo 10 minut. Fižol in papir odstranimo, pekač vrnemo v pečico in testo pečemo še 5 minut.
Maskarpone, sladkor, mandlje in jajci stepamo, da se dobro premešajo. Vmešamo maline in grobo nasekljano belo čokolado ter mešanico zlijemo po testu. Kolač pečemo 30 do 35 minut, da se nadev strdi in rahlo zlato zapeče. Pečico ugasnemo, odpremo vratca in pustimo, da se kolač postopoma ohladi. Najbolje je, da ga ohlajamo vsaj eno uro, preden ga narežemo.