© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Presna cvetačna »rižota« z grahom

Presna cvetačna »rižota« z grahom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Presna cvetacna rizota z grahom

Sestavine

  • 1 srednje velika glava cvetače
  • 1 skodelica* svežega graha
  • 4 šalotke, narezane na tanke rezine
  • ½ skodelice svežega limonovega soka
  • lupina 1 limone
  • 2 žlički kumine
  • 2 žlički javorjevega sirupa
  • 1 žlička naribanega svežega ingverja
  • ščepec himalajske soli
  • poper
  • ½ skodelice pinjol
  • 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
  • pest suhih brusnic za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 srednje velika glava cvetače
  • 1 skodelica* svežega graha
  • 4 šalotke, narezane na tanke rezine
  • ½ skodelice svežega limonovega soka
  • lupina 1 limone
  • 2 žlički kumine
  • 2 žlički javorjevega sirupa
  • 1 žlička naribanega svežega ingverja
  • ščepec himalajske soli
  • poper
  • ½ skodelice pinjol
  • 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
  • pest suhih brusnic za posip

Postopek

1

Cvetačo operemo in jo narežemo na cvetke ter v električnem mešalniku sesekljamo do velikosti riža. Sesekljano cvetačo v skledi zmešamo z grahom in tanko narezano šalotko.

2

Za preliv zmešamo limonov sok in lupino, kumino, javorjev sirup in nariban ingver. Prelijemo po zelenjavi in zmešamo. Solimo in popramo po okusu in po vrhu posujemo s pinjolami, zdrobljenim čilijem in suhimi brusnicami.

Opomba

1 skodelica je 2,5 dl.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.