© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeve pice

Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.

Krompirjeve pice

Pice na malo drugačen način - s krompirjem za podlago.

Čas priprave 1 h 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI2281379@07_PIzza Baked Po

Sestavine

  • 4 krompirji za peko
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 1 strok česna
  • 60 g pikantne salame
  • 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • 1⁄2 majhnega šopka bazilike
  • 100 g mocarele
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 krompirji za peko
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 1 strok česna
  • 60 g pikantne salame
  • 400 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • 1⁄2 majhnega šopka bazilike
  • 100 g mocarele
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Cel krompir zdrgnemo in temeljito osušimo, nato pa ga na več mestih prebodemo z vilicami. Položimo ga kar na rešetko v pečici in pečemo do mehkega uro do uro in pol. Če nimamo toliko časa, krompir prebodemo z vilicami, vsakega posebej ovijemo v papirnato brisačko in segrevamo v mikrovalovni pečici na visoki stopnji 8 do 10 minut, da se notranjost zmehča.

2

Medtem pripravimo omako. Čebulo drobno sesekljamo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Salamo narežemo na rezine, ki jih nato natrgamo. Baziliko osmukamo in liste drobno narežemo. Mocarelo natrgamo.

3

V manjši kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 5 minut, da se zmehča. Primešamo česen in salamo ter pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik. Ko omaka zavre, jo pustimo rahlo vreti še 5 minut, nato jo solimo in popramo ter vmešamo polovico bazilike. V pečici vključimo žar.

4

Krompir prerežemo na polovice, na katere z žlico naložimo omako, in jih potresemo s kosi mocarele ter preostalo baziliko. Krompirjeve pice vrnemo v pečico, a le toliko, da se sir stopi in malo zapeče. Postrežemo še vroče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.