Kaj boste skuhali danes?
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Jajčevec po dolgem narežemo na rezine, čebulo pa na debele kolute.
Zelenjavo zabelimo z oljem in dobro začinimo. Spečemo jo na žaru, približno 5 minut na vsaki strani, da nastanejo črne proge in so jajčevci mehki. Vzamemo z žara in damo na stran. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic premažemo s pestom. Obložimo z jajčevci, čebulo in kozjim sirom, nalomljenim na koščke. Če nam je všeč pekoče, dodamo še zdrobljen čili. Pokrito (če nimamo pokritega žara, pico lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) pečemo na žaru, dokler se sir ne stopi. Posujemo z bazilikinimi listi in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus