
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Jajčevec po dolgem narežemo na rezine, čebulo pa na debele kolute.
Zelenjavo zabelimo z oljem in dobro začinimo. Spečemo jo na žaru, približno 5 minut na vsaki strani, da nastanejo črne proge in so jajčevci mehki. Vzamemo z žara in damo na stran. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic premažemo s pestom. Obložimo z jajčevci, čebulo in kozjim sirom, nalomljenim na koščke. Če nam je všeč pekoče, dodamo še zdrobljen čili. Pokrito (če nimamo pokritega žara, pico lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) pečemo na žaru, dokler se sir ne stopi. Posujemo z bazilikinimi listi in postrežemo.