© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom

Spečemo jo v pečici ali na žaru

Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom

Spečemo jo v pečici ali na žaru

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 pici (za 4 osebe)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pesto pizza with aubergine and goats cheeseJuly 14Pizza on the BBQ

Sestavine

  • polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
  • 1 majhen jajčevec
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
  • 75 g čvrstega kozjega sira
  • zdrobljen suh čili (po želji)
  • bazilikini listi, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
  • 1 majhen jajčevec
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
  • 75 g čvrstega kozjega sira
  • zdrobljen suh čili (po želji)
  • bazilikini listi, ko postrežemo

Postopek

1

Pripravimo osnovno testo za pico. Jajčevec po dolgem narežemo na rezine, čebulo pa na debele kolute.

2

Zelenjavo zabelimo z oljem in dobro začinimo. Spečemo jo na žaru, približno 5 minut na vsaki strani, da nastanejo črne proge in so jajčevci mehki. Vzamemo z žara in damo na stran. Pici spečemo po eni strani.

3

Pečeno stran pic premažemo s pestom. Obložimo z jajčevci, čebulo in kozjim sirom, nalomljenim na koščke. Če nam je všeč pekoče, dodamo še zdrobljen čili. Pokrito (če nimamo pokritega žara, pico lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) pečemo na žaru, dokler se sir ne stopi. Posujemo z bazilikinimi listi in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.