
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Jajčevec po dolgem narežemo na rezine, čebulo pa na debele kolute.
Zelenjavo zabelimo z oljem in dobro začinimo. Spečemo jo na žaru, približno 5 minut na vsaki strani, da nastanejo črne proge in so jajčevci mehki. Vzamemo z žara in damo na stran. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic premažemo s pestom. Obložimo z jajčevci, čebulo in kozjim sirom, nalomljenim na koščke. Če nam je všeč pekoče, dodamo še zdrobljen čili. Pokrito (če nimamo pokritega žara, pico lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) pečemo na žaru, dokler se sir ne stopi. Posujemo z bazilikinimi listi in postrežemo.