© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni kolački s kandirano pomarančno lupinico

kombinacija čokolade in pomaranče nikoli ne razočara.

Čokoladni kolački s kandirano pomarančno lupinico

kombinacija čokolade in pomaranče nikoli ne razočara.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina pribl. 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni-kolacki-s-kandirano-pomarancno-lupinico_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • 75 g sladkorja
  • 150 g sveže in kandirane pomarančne lupine (arancini)
  • 50 g moke
  • 50 g mandljevih lističev
  • 75 g oluščenih in zdrobljenih mandljev
  • ½ žličke začimbne mešanice štirih začimb (cimet, muškatni orešek, nageljnove žbice, ingver)
  • 1 žlička sladkorja
  • 10 g masla za premaz modelov
  • naribana lupina sveže pomaranče za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • 75 g sladkorja
  • 150 g sveže in kandirane pomarančne lupine (arancini)
  • 50 g moke
  • 50 g mandljevih lističev
  • 75 g oluščenih in zdrobljenih mandljev
  • ½ žličke začimbne mešanice štirih začimb (cimet, muškatni orešek, nageljnove žbice, ingver)
  • 1 žlička sladkorja
  • 10 g masla za premaz modelov
  • naribana lupina sveže pomaranče za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180° C. 25 g zdrobljenih mandljev pomešamo z žličko sladkorja, z maslom premažemo modele in jih posipamo z mešanico mandljev in sladkorja.

2

Pomarančno lupino in kandirano lupino narežemo na tanke trakove. Čokolado razlomimo na manjše kose in jo stopimo na parni kopeli. Jajci ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov.

3

V posodici pomešamo moko, mandlje v lističih, 25 g drobljenih mandljev, pol žličke začimb in pomarančno lupino. V večji posodi pomešamo 80 g masla s preostalim sladkorjem. Dodamo rumenjake in stepemo. Dodamo še mešanico z moko, premešamo, dodamo stopljeno čokolado in ponovno dobro premešamo. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih previdno vmešamo v maso.

4

Zmes porazdelimo v modele za kolačke in pretresemo s preostalimi mandlji. Pečemo 15 minut, da se kolački napihnejo. Najprej naj se malo ohladijo v modelu, nato jih prestavimo na mrežo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.