Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni kolački s kandirano pomarančno lupinico
kombinacija čokolade in pomaranče nikoli ne razočara.
Čokoladni kolački s kandirano pomarančno lupinico
kombinacija čokolade in pomaranče nikoli ne razočara.
Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 2 jajci
- 80 g masla
- 75 g sladkorja
- 150 g sveže in kandirane pomarančne lupine (arancini)
- 50 g moke
- 50 g mandljevih lističev
- 75 g oluščenih in zdrobljenih mandljev
- ½ žličke začimbne mešanice štirih začimb (cimet, muškatni orešek, nageljnove žbice, ingver)
- 1 žlička sladkorja
- 10 g masla za premaz modelov
- naribana lupina sveže pomaranče za okras
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 2 jajci
- 80 g masla
- 75 g sladkorja
- 150 g sveže in kandirane pomarančne lupine (arancini)
- 50 g moke
- 50 g mandljevih lističev
- 75 g oluščenih in zdrobljenih mandljev
- ½ žličke začimbne mešanice štirih začimb (cimet, muškatni orešek, nageljnove žbice, ingver)
- 1 žlička sladkorja
- 10 g masla za premaz modelov
- naribana lupina sveže pomaranče za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180° C. 25 g zdrobljenih mandljev pomešamo z žličko sladkorja, z maslom premažemo modele in jih posipamo z mešanico mandljev in sladkorja.
Pomarančno lupino in kandirano lupino narežemo na tanke trakove. Čokolado razlomimo na manjše kose in jo stopimo na parni kopeli. Jajci ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov.
V posodici pomešamo moko, mandlje v lističih, 25 g drobljenih mandljev, pol žličke začimb in pomarančno lupino. V večji posodi pomešamo 80 g masla s preostalim sladkorjem. Dodamo rumenjake in stepemo. Dodamo še mešanico z moko, premešamo, dodamo stopljeno čokolado in ponovno dobro premešamo. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih previdno vmešamo v maso.
Zmes porazdelimo v modele za kolačke in pretresemo s preostalimi mandlji. Pečemo 15 minut, da se kolački napihnejo. Najprej naj se malo ohladijo v modelu, nato jih prestavimo na mrežo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Karpačo iz dimljenega lososa
Bogata zeljnata solata s kandiranimi oreški
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.