© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice s krompirjem

Svinjske zarebrnice s krompirjem

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rosemary roast chops and potatoes

Sestavine

  • 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kg krompirja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kg krompirja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Česen olupimo, stroke pustimo cele. Dve žlici olja segrejemo v večji ponvi in zarebrnice opečemo (2 minuti na vsaki strani). Preložimo jih v pekač in v ponev dodamo preostali 2 žlici olja. Nanj stresemo krompir in ga opečemo, da začne spreminjati barvo (4 do 5 minut). Preložimo ga v pekač, dodamo rožmarin in česen ter razporedimo med zarebrnice.

2

Vse skupaj pečemo 25 minut, nato dodamo v ponev češnjev paradižnik, pokapljamo ga z balzamičnim kisom in pečemo še 5 do 10 minut, da se paradižnik malo razpusti. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na mizo. Jed postrežemo iz pekača.

Nasvet

Poskusite to jed pripraviti tudi s piščancem ali jagnječjimi zarebrnicami.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.