© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice s krompirjem

Svinjske zarebrnice s krompirjem

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rosemary roast chops and potatoes

Sestavine

  • 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kg krompirja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kg krompirja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Česen olupimo, stroke pustimo cele. Dve žlici olja segrejemo v večji ponvi in zarebrnice opečemo (2 minuti na vsaki strani). Preložimo jih v pekač in v ponev dodamo preostali 2 žlici olja. Nanj stresemo krompir in ga opečemo, da začne spreminjati barvo (4 do 5 minut). Preložimo ga v pekač, dodamo rožmarin in česen ter razporedimo med zarebrnice.

2

Vse skupaj pečemo 25 minut, nato dodamo v ponev češnjev paradižnik, pokapljamo ga z balzamičnim kisom in pečemo še 5 do 10 minut, da se paradižnik malo razpusti. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na mizo. Jed postrežemo iz pekača.

Nasvet

Poskusite to jed pripraviti tudi s piščancem ali jagnječjimi zarebrnicami.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.