
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak
Postopek
Sladkor damo v kozico s 4 dl vode in segrevamo na nizki temperaturi, da se stopi. Povišamo temperaturo in pustimo vreti 1 minuto. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.
Tonik nalijemo v skledo, dodamo sladkorni sirup in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ko je tonikova mešanica mrzla, dodamo gin, limetino in limonovo lupinico ter sok. Mešanico nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik, da komaj zamrzne – trajalo bo približno 2 uri.
Pravkar zamrznjeni sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in ga zdrobimo z vilicami. Z vilicami stepemo beljak, da se speni, nato oboje damo v multipraktik in zmiksamo; to naredimo hitro, da se sorbet ne začne topiti. Mešanico nalijemo nazaj v posodo in zamrznemo, da se strdi. Posebej na pladnju zamrznemo nekaj rezin limone in limete, da se strdijo.
Kepice sorbeta naložimo v kozarce ali skledice, okrasimo z rezinami limete in limone ter postrežemo.