
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak
Postopek
Sladkor damo v kozico s 4 dl vode in segrevamo na nizki temperaturi, da se stopi. Povišamo temperaturo in pustimo vreti 1 minuto. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.
Tonik nalijemo v skledo, dodamo sladkorni sirup in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ko je tonikova mešanica mrzla, dodamo gin, limetino in limonovo lupinico ter sok. Mešanico nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik, da komaj zamrzne – trajalo bo približno 2 uri.
Pravkar zamrznjeni sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in ga zdrobimo z vilicami. Z vilicami stepemo beljak, da se speni, nato oboje damo v multipraktik in zmiksamo; to naredimo hitro, da se sorbet ne začne topiti. Mešanico nalijemo nazaj v posodo in zamrznemo, da se strdi. Posebej na pladnju zamrznemo nekaj rezin limone in limete, da se strdijo.
Kepice sorbeta naložimo v kozarce ali skledice, okrasimo z rezinami limete in limone ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Praznična torta z brusnicami
Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni
Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.