Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 400 g sladkorja
- 4 dl tonika
- 4 žlice gina
- sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
- 1 beljak
Postopek
Sladkor damo v kozico s 4 dl vode in segrevamo na nizki temperaturi, da se stopi. Povišamo temperaturo in pustimo vreti 1 minuto. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.
Tonik nalijemo v skledo, dodamo sladkorni sirup in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ko je tonikova mešanica mrzla, dodamo gin, limetino in limonovo lupinico ter sok. Mešanico nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik, da komaj zamrzne – trajalo bo približno 2 uri.
Pravkar zamrznjeni sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in ga zdrobimo z vilicami. Z vilicami stepemo beljak, da se speni, nato oboje damo v multipraktik in zmiksamo; to naredimo hitro, da se sorbet ne začne topiti. Mešanico nalijemo nazaj v posodo in zamrznemo, da se strdi. Posebej na pladnju zamrznemo nekaj rezin limone in limete, da se strdijo.
Kepice sorbeta naložimo v kozarce ali skledice, okrasimo z rezinami limete in limone ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi
Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov
Zelo pijana kupa
Malinova šarlota z biskvitnimi piškoti
Šarlota je klasična sladica, ki bo še boljša, če bomo piškote savoiardi pripravili sami