© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sorbet »gin & tonic«

Sorbet »gin & tonic«

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 400 g sladkorja
  • 4 dl tonika
  • 4 žlice gina
  • sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
  • 1 beljak

Sestavine

  • 400 g sladkorja
  • 4 dl tonika
  • 4 žlice gina
  • sok in lupinica 1 bio limete in še nekaj rezin za zamrzovanje
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža in še nekaj rezin za zamrzovanje
  • 1 beljak

Postopek

1

Sladkor damo v kozico s 4 dl vode in segrevamo na nizki temperaturi, da se stopi. Povišamo temperaturo in pustimo vreti 1 minuto. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.

2

Tonik nalijemo v skledo, dodamo sladkorni sirup in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

3

Ko je tonikova mešanica mrzla, dodamo gin, limetino in limonovo lupinico ter sok. Mešanico nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik, da komaj zamrzne – trajalo bo približno 2 uri.

4

Pravkar zamrznjeni sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in ga zdrobimo z vilicami. Z vilicami stepemo beljak, da se speni, nato oboje damo v multipraktik in zmiksamo; to naredimo hitro, da se sorbet ne začne topiti. Mešanico nalijemo nazaj v posodo in zamrznemo, da se strdi. Posebej na pladnju zamrznemo nekaj rezin limone in limete, da se strdijo.

5

Kepice sorbeta naložimo v kozarce ali skledice, okrasimo z rezinami limete in limone ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Rabarbara z vaniljevo kremo in granolo

Otroci bodo z veseljem polnili kozarčke in sladico posipali z doma pripravljenimi kosmiči

1 h 10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

30 min
Enostavno

»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem

Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica

Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.