© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene hruške na sladkem prepečencu

Pečene hruške na sladkem prepečencu

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene-hruske-na-sladkem-prepecencu_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 hruški
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 10 g rjavega sladkorja
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • mleti cimet (po želji)
  • sladki prepečenec
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 hruški
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 10 g rjavega sladkorja
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • mleti cimet (po želji)
  • sladki prepečenec

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Hruški olupimo in odstranimo peščišča. Narežemo ju na kocke ali na rezine (krhlje) ter pokapamo z limonovim sokom, da ne porjavijo. Cimet in sladkor zmešamo ter mešanico potresemo po rezinah hrušk. Pekač obložimo s papirjem za peko ter nanj razporedimo pripravljene hruške. Pečemo 20 min. Sladki prepečenec obložimo s še toplimi ali z že ohlajenimi pečenimi hruškami. Hruške lahko pred postrežbo še malo potresemo z mletim cimetom.

Nasvet

Prepečenec se zelo dolgo obdrži v naši kuhinjski omarici, sploh kadar je tesno zaprt in mu vlaga ne more do živega. Zaradi izjemne praktičnosti so tanko narezane in sušene rezine kruha cenili že v daljni zgodovini – prepečenec so na svoja dolga potovanja nosili rimski vojaki, na plovbah okoli sveta so ga jedli mornarji in z njim so si visoko v gorah tešili lakoto pastirji. A današnji prepečenec je precej okusnejši in tako lepo hrustljav! Zato velikokrat zamenja kruh, čeprav je ta na voljo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.