© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami

Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Steak & prosciutto skewers with sage & thymeWeekend Foodpage 53

Sestavine

  • 3 limone
  • 24 svežih lovorovih listov
  • 12 rezin pršuta
  • 6 rezin belega kruha
  • 4 rezine govejega fileja
  • oljčno olje za premaz
  • sol
  • poper
  • pest sesekljanega žajblja in timijana
  • 12 kovinskih nabodal
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 limone
  • 24 svežih lovorovih listov
  • 12 rezin pršuta
  • 6 rezin belega kruha
  • 4 rezine govejega fileja
  • oljčno olje za premaz
  • sol
  • poper
  • pest sesekljanega žajblja in timijana
  • 12 kovinskih nabodal

Postopek

1

Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.

2

Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.

3

Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.

Nasvet

Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.