
Kaj boste skuhali danes?
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami

Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal
Postopek
Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.
Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.
Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.
Nasvet
Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.
Piščančja kremna juha
Čokoladni kipnik s temnim pivom in suhimi slivami
Čokolada, temno pivo in suhe slive - odlična kombinacija, kdo bi si mislil!