Kaj boste skuhali danes?
Svinjska nabodala z omako mojo
Slastna nabodala z malce posebno mešanico začimb
Svinjska nabodala z omako mojo
Slastna nabodala z malce posebno mešanico začimb
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 6 strokov česna
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- sok 2 pomaranč
- sok 2 limet
- obilen ščep svežega timijana
- 500 g svinjskega fileja
- sol in poper
- pomarančni krhlji, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 6 strokov česna
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- sok 2 pomaranč
- sok 2 limet
- obilen ščep svežega timijana
- 500 g svinjskega fileja
- sol in poper
- pomarančni krhlji, ko postrežemo
Postopek
Najprej naredimo omako. Česen drobno stremo, kuminova semena nekoliko zdrobimo. V večjo kozico z debelim dnom vlijemo olje, dodamo česen in pražimo na nizki temperaturi, da se obarva – pazimo, da se ne zažge. Nato nanj stresemo kumin, nekajkrat premešamo in dodamo sok citrusov, timijan ter malo soli in popra. Omako pustimo vreti nekaj minut, da se zgosti. Nato jo odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Svinjski file narežemo na kocke, ki jih stresemo v skledo in premešamo s tremi četrtinami ohlajene omake. Meso naj se marinira 1 uro na sobni temperaturi ali čez noč v hladilniku.
Tik preden postrežemo, meso nanizamo na 18 lesenih nabodal, ki smo jih prej namočili v vodi. Nabodala pečemo na žaru 2 minuti na vsaki strani oziroma tako dolgo, da se meso zapeče. Nato jih razporedimo po servirnem krožniku, prelijemo s preostalo omako in okrasimo s pomarančnimi krhlji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti