
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Korenje in čebulo olupimo ter grobo narežemo. Prav tako grobo narežemo očiščeno zeleno. Česen olupimo in stremo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Špagete nalomimo. Ohrovt očistimo in nasekljamo.
V kuhinjski strojček damo korenje, čebulo in zeleno ter vse skupaj sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na visokem ognju približno 5 minut do mehkega pražimo sesekljano zelenjavo, česen in krompir.
Primešamo mezgo, juho in paradižnik iz pločevinke. Zavremo, ogenj nato zmanjšamo in pokrito kuhljamo približno 10 minut.
Dodamo fižol in špagete ter kuhamo še nadaljnjih 10 minut. Zadnji 2 minuti kuhanja dodamo še ohrovt. Po okusu solimo in postrežemo s hrustljavim kruhom.