
Kaj boste skuhali danes?
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Korenje in čebulo olupimo ter grobo narežemo. Prav tako grobo narežemo očiščeno zeleno. Česen olupimo in stremo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Špagete nalomimo. Ohrovt očistimo in nasekljamo.
V kuhinjski strojček damo korenje, čebulo in zeleno ter vse skupaj sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na visokem ognju približno 5 minut do mehkega pražimo sesekljano zelenjavo, česen in krompir.
Primešamo mezgo, juho in paradižnik iz pločevinke. Zavremo, ogenj nato zmanjšamo in pokrito kuhljamo približno 10 minut.
Dodamo fižol in špagete ter kuhamo še nadaljnjih 10 minut. Zadnji 2 minuti kuhanja dodamo še ohrovt. Po okusu solimo in postrežemo s hrustljavim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.