© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Močna zelenjavna mineštra

Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Močna zelenjavna mineštra

Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Chunky MinestroneP39

Sestavine

  • 3 veliki korenčki
  • 1 velika čebula
  • 4 stebla zelene
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 velika krompirja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 400 g kuhanega belega fižola
  • 150 g špagetov
  • ½ glave ohrovta
  • sol
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Sestavine

  • 3 veliki korenčki
  • 1 velika čebula
  • 4 stebla zelene
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 velika krompirja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 400 g kuhanega belega fižola
  • 150 g špagetov
  • ½ glave ohrovta
  • sol
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Korenje in čebulo olupimo ter grobo narežemo. Prav tako grobo narežemo očiščeno zeleno. Česen olupimo in stremo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Špagete nalomimo. Ohrovt očistimo in nasekljamo.

2

V kuhinjski strojček damo korenje, čebulo in zeleno ter vse skupaj sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na visokem ognju približno 5 minut do mehkega pražimo sesekljano zelenjavo, česen in krompir.

3

Primešamo mezgo, juho in paradižnik iz pločevinke. Zavremo, ogenj nato zmanjšamo in pokrito kuhljamo približno 10 minut.

4

Dodamo fižol in špagete ter kuhamo še nadaljnjih 10 minut. Zadnji 2 minuti kuhanja dodamo še ohrovt. Po okusu solimo in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

30 min
Enostavno

Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

50 min
Enostavno

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.