Kaj boste skuhali danes?
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Svinjino razrežemo na manjše koščke, primerne za ražnjiče, mlado čebulo pa razrežemo na 3 cm velike koščke. V posodi zmešamo zelišča, limonovo lupinico, limonov sok, med, olje, malo soli in popra. Dodamo svinjino in čebulo ter dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi po mesu.
Meso in čebulo izmenično nabadamo na 4 velike ali 8 manjših palčk za ražnjiče. Segrejemo žar ali rebrasto ponev in ražnjiče pečemo 6 do 8 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo rjavo zapečejo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list s kaprno pasto
Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.
Pesna juha s semeni črne kumine
Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse