
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom

Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Svinjino razrežemo na manjše koščke, primerne za ražnjiče, mlado čebulo pa razrežemo na 3 cm velike koščke. V posodi zmešamo zelišča, limonovo lupinico, limonov sok, med, olje, malo soli in popra. Dodamo svinjino in čebulo ter dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi po mesu.
Meso in čebulo izmenično nabadamo na 4 velike ali 8 manjših palčk za ražnjiče. Segrejemo žar ali rebrasto ponev in ražnjiče pečemo 6 do 8 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo rjavo zapečejo.