Kaj boste skuhali danes?
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Preprosta in hitra nadgradnja osliča s slastno hrustljavo skorjico
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Preprosta in hitra nadgradnja osliča s slastno hrustljavo skorjico
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in ga postavimo na stran.
Inčune odcedimo. Česen grobo narežemo.
V multipraktik natrgamo kruh in dodamo česen, inčune, olje, nasekljane rožmarinove lističe, sol in poper. Vse na hitro zmeljemo v večje drobtine. Ribje fi leje razporedimo po pekaču, tako da je med njimi nekaj prostora, in jih obložimo z drobtinami. Pečemo jih 20 do 25 minut, da se riba speče, drobtine pa so hrustljavo zapečene. Postrežemo s krompirjem in solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena skuša z zelenjavo na opečenem kruhu
Pogosto prezrta skuša zablesti v tej katalonsko navdahnjeni kombinaciji.