
Kaj boste skuhali danes?
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni

Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo

Poznate trgačo? Najboljša je v družbi zelja, krompirja in fižola
Na Dolenjskem se prave domače jedi začnejo preprosto. Ko se vse pristne sestavine skuhajo skupaj v enem loncu, zadiši daleč naokrog in vse vabi k mizi.

Ta jesenska juha s tortelini bo postala vaša nova najljubša
TikTok je dobil novo jesensko uspešnico – juho s tortelini, ki spominja na lazanjo! Kremasta, dišeča in neverjetno tolažilna jed, popolna za hladne dni.

Od zdrobovih do jajčnih: žličniki, ki jih imamo vsi radi
Rezanci, fritati, zlate kroglice, seveda, a ko zadiši po domači juhi, ne gre brez rahlih žličnikov.
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in ga postavimo na stran.
Inčune odcedimo. Česen grobo narežemo.
V multipraktik natrgamo kruh in dodamo česen, inčune, olje, nasekljane rožmarinove lističe, sol in poper. Vse na hitro zmeljemo v večje drobtine. Ribje fi leje razporedimo po pekaču, tako da je med njimi nekaj prostora, in jih obložimo z drobtinami. Pečemo jih 20 do 25 minut, da se riba speče, drobtine pa so hrustljavo zapečene. Postrežemo s krompirjem in solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Pečen piščanec s koromačem in olivami
Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo