Kaj boste skuhali danes?
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in ga postavimo na stran.
Inčune odcedimo. Česen grobo narežemo.
V multipraktik natrgamo kruh in dodamo česen, inčune, olje, nasekljane rožmarinove lističe, sol in poper. Vse na hitro zmeljemo v večje drobtine. Ribje fi leje razporedimo po pekaču, tako da je med njimi nekaj prostora, in jih obložimo z drobtinami. Pečemo jih 20 do 25 minut, da se riba speče, drobtine pa so hrustljavo zapečene. Postrežemo s krompirjem in solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.