Kaj boste skuhali danes?
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Preprosta in hitra nadgradnja osliča s slastno hrustljavo skorjico
Pečeni oslič z drobtinami z inčuni
Preprosta in hitra nadgradnja osliča s slastno hrustljavo skorjico
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Preprost božični kruh z dolgo tradicijo
Božični kruh s suhim sadjem poznamo pod številnimi imeni, a prav vsaka različica služi kot sladek opomin, da je tradicijo treba spoštovati in ohranjati.
Sestavine
- 50 g belega kruha brez skorje
- 2 stroka česna
- 6 filejev inčunov, vloženih v olju
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 zamrznjeni fileji osliča brez kože
- sol in poper
- kuhan ali pečen krompir in solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in ga postavimo na stran.
Inčune odcedimo. Česen grobo narežemo.
V multipraktik natrgamo kruh in dodamo česen, inčune, olje, nasekljane rožmarinove lističe, sol in poper. Vse na hitro zmeljemo v večje drobtine. Ribje fi leje razporedimo po pekaču, tako da je med njimi nekaj prostora, in jih obložimo z drobtinami. Pečemo jih 20 do 25 minut, da se riba speče, drobtine pa so hrustljavo zapečene. Postrežemo s krompirjem in solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom
Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje