
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

Sestavine
- 0,5 dl oljčnega olja
- 1 strok česna
- 4 goveji zrezki od križa po 150 g
- 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
- 2 žlički suhega origana
- sol
- sveže mleti poper
- kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 0,5 dl oljčnega olja
- 1 strok česna
- 4 goveji zrezki od križa po 150 g
- 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
- 2 žlički suhega origana
- sol
- sveže mleti poper
- kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo
Postopek
Česen olupimo in grobo sesekljamo. Primerno ponev z debelim dnom na močnem ognju segrejemo, nato dodamo olje in česen. Meso solimo, popramo in hitro, po dva zrezka hkrati, opečemo po obeh straneh.
Vse zrezke vrnemo v ponev, dodamo paradižnik in začinimo s soljo, poprom in origanom. Zmanjšamo temperaturo, ponev delno pokrijemo in na srednjem ognju dušimo 10 minut.
Ko je meso zmehčano, ga vzamemo iz ponve, pokrijemo s folijo in damo na toplo. Temperaturo zvišamo in omako dušimo še približno 10 minut, da se na pol pokuha. Zrezke prelijemo z omako in ponudimo s kuhanim mladim krompirjem in zeleno solato z rukolo.
Opomba
Pizzaiola je omaka, ki spominja na omako za pico, saj so njene osnovne sestavine paradižnik, česen in origano.