
Kaj boste skuhali danes?
Bogata orehova potica
Bogata orehova potica

Sestavine
testo
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 1,5 dl mleka
- 150 g masla
- 50 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 2 celi jajci
nadev
- 600 g mletih orehov
- 2 dl mleka
- 3 beljaki
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 100 g rozin
- 0,5 dl ruma
- limonova lupina
- 1 dl sladke smetane
- 100 g masla
- maslo in moka za model

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 1,5 dl mleka
- 150 g masla
- 50 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 2 celi jajci
nadev
- 600 g mletih orehov
- 2 dl mleka
- 3 beljaki
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 100 g rozin
- 0,5 dl ruma
- limonova lupina
- 1 dl sladke smetane
- 100 g masla
- maslo in moka za model
Postopek
Za testo moko presejemo v skledo in ji dodamo kvas. Mleko, maslo in sladkor rahlo segrejemo na ognju, dodamo jajca in rumenjake, zmešamo in prilijemo k moki. Mesimo približno 10 minut (lahko v kuhinjskem robotu). Testo pokrijemo s čisto krpo in ga pustimo vzhajati.
Za nadev orehe stresemo v skledo, mleko zavremo in jih z njim poparimo. Dodamo sladkor, semena, ki jih postrgamo iz vaniljevega stroka, v rumu namočene rozine in limonovo lupinico, stopljeno maslo ter sladko smetano in dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg in ga narahlo vmešamo k orehom, tik preden začnemo valjati testo.
Model namažemo z maslom in obsujemo z moko. Testo razvaljamo, ga premažemo z malo stopljenega masla in namažemo z nadevom. Zvijemo, damo v model in pustimo, da 10 minut vzhaja. Nato potico do dna prebodemo in premažemo z malo sladke smetane in 1 rumenjakom, pri čemer pazimo, da ne prekrijemo luknjic. Pustimo še 5 minut in damo v pečico na 180 °C za 1 uro. Po 30 minutah potico pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne zapeče preveč. Ko jo vzamemo iz pečice, jo pazljivo obrnemo na krožnik in pustimo, da se ohladi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno deblo
Ta čudovita božična rulada simbolizira tradicionalno božično poleno, ki so ga v preteklosti kurili za srečo in toplino v prazničnih dneh.