
Paradižnikova solata z govejim steakom
Paradižnikova solata z govejim steakom

Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- goveji steak (iz hrbta ali križa, debeline 2–3 cm, pribl. 250 g)
- 1 žlička zdrobljenih semen zelene
- 1 žlica worcestrske omake
- malo oljčnega olja za premaz
- 6 stebel zelene
- 200 g mešanih paradižnikov (češnjevec, rumeni paradižnik …)
- sol
- poper
preliv
- 1 žlica worcestrke omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička hrenove omake
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička paradižnikove mezge
Postopek
Zeleni odstranimo liste in jih prihranimo, stebla pa narežemo na tanke rezine. Paradižnike operemo in jih narežemo na poljubne, vendar enako velike kose (odvisno od velikosti sorte paradižnika).
Goveji steak natremo s strtimi semeni zelene, ga solimo in popramo ter začinimo z worcestrsko omako. Premažemo ga še z oljem in pustimo marinirati, medtem ko pripravljamo solato.
V manjši skodelici zmešamo sestavine za preliv. Zeleno in paradižnik razdelimo na dva krožnika. Ponev z rebrastim dnom segrejemo na visoko temperaturo in meso na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute (odvisno od debeline steaka), nato meso preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut.
Meso narežemo na tanke rezine, ki jih razporedimo po solati, prelijemo s prelivom in posujemo z listi zelene.