
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Prosena kaša z mešano zelenjavo

Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip
Postopek
Zelišča operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in narežemo na rezinice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke. Kolerabo in korenček olupimo in narežemo na primerne kose. Bučko očistimo, razpolovimo in ne pretanko narežemo.
Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Brokoli, bučne kocke, kolerabo in korenček blanširamo v posoljeni vodi, da je še čvrst, stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Narezane bučke posolimo in ne premehko zdušimo na 20 g masla.
Proseno kašo ter nasekljano šalotko in česen hitro prepražimo na 30 g vročega masla. Dodamo zelenjavo in dolijemo govejo juho. Vse skupaj do mehkega zdušimo. Začinimo s soljo in poprom. Na koncu vmešamo zelišča in sladko smetano. Preden jed ponudimo, jo potresemo s svežimi zelišči.