Kaj boste skuhali danes?
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!
Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškote z valjarjem zdrobimo in zmešamo s stopljenim maslom. Z mešanico obložimo dno in obod modela s premerom približno 20 do 22 cm. Model postavimo v hladilnik.
Kremni sir ali skuto zmešamo z jajci in sladkorjem, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo v pekač, obložen s piškotno maso, in pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se torta speče. Hladimo jo 30 minut, medtem pa pripravimo češnjev nadev.
V ponev damo sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da se obdajo s sladkorjem in spustijo sok, vendar so še vedno lepe oblike. Odcedimo jih, sok pa damo nazaj v ponev in ga na visokem ognju pokuhamo. Ko se zgosti, ga odstranimo z ognja, vanj vrnemo češnje in nadev ohladimo. Torto obložimo še s češnjevim nadevom in postrežemo.
Nasvet
Po želji lahko češnjev sok še dodatno zgostimo z žličko škroba.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!