
Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras
Preberite tudi

Življenje na dnu: riba, ki jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.

Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?
Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras
Postopek
Mleko zavremo s tretjino sladkorja in v njem skuhamo oprano proseno kašo. Kuhamo toliko časa, da mleko povre.

Vroči kaši primešamo suhe slive, olupljeni in grobo naribani jabolki, prepasirano skuto in ohladimo. Ohlajeni kaši primešamo vaniljev sladkor, mleti cimet, mleti kardamom in limonovo lupinico.

Posebej penasto umešamo maslo z rumenjaki in drugo tretjino sladkorja. Primešamo ga ohlajeni kaši in narahlo primešamo še trd sneg iz beljakov in tretje tretjine sladkorja.

Pekač namažemo z maščobo in posujemo z ostro moko. Napolnimo ga s pripravljeno maso in pečemo pri temperaturi 175 °C približno pol ure. Ohlajeno pito narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu ter po želji okrasimo z lističi mete.
