Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami

Odlična malica za na pot

Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami

Odlična malica za na pot

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
pita skuta mleko prosena kaša proso suhe slive mlečne jedi
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 300 g prosene kaše
  • 300 g suhih sliv brez koščic
  • 2 jabolki (pribl. 400 g)
  • 250 g prepasirane skute
  • 200 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • vaniljev sladkor
  • mleti cimet
  • mleti kardamom
  • limonova lupinica
  • maščoba in ostra moka za pekač
  • sladkor v prahu za okras
  • lističi mete za okras

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 300 g prosene kaše
  • 300 g suhih sliv brez koščic
  • 2 jabolki (pribl. 400 g)
  • 250 g prepasirane skute
  • 200 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • vaniljev sladkor
  • mleti cimet
  • mleti kardamom
  • limonova lupinica
  • maščoba in ostra moka za pekač
  • sladkor v prahu za okras
  • lističi mete za okras

Postopek

1

Mleko zavremo s tretjino sladkorja in v njem skuhamo oprano proseno kašo. Kuhamo toliko časa, da mleko povre.

recipe_image.jpg
2

Vroči kaši primešamo suhe slive, olupljeni in grobo naribani jabolki, prepasirano skuto in ohladimo. Ohlajeni kaši primešamo vaniljev sladkor, mleti cimet, mleti kardamom in limonovo lupinico.

recipe_image.jpg
3

Posebej penasto umešamo maslo z rumenjaki in drugo tretjino sladkorja. Primešamo ga ohlajeni kaši in narahlo primešamo še trd sneg iz beljakov in tretje tretjine sladkorja.

recipe_image.jpg
4

Pekač namažemo z maščobo in posujemo z ostro moko. Napolnimo ga s pripravljeno maso in pečemo pri temperaturi 175 °C približno pol ure. Ohlajeno pito narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu ter po želji okrasimo z lističi mete.

recipe_image.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.