
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico

Sestavine
- 4 postrvi po 250–300 g
- 8 rezin pršuta
- 80 g masla
- 1 dl belega vina
- 1 dl kisle smetane
- 50 g krušnih drobtin
- šopek peteršilja
- rožmarinove vejice
- sok 1 limone
- sol
- poper

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 4 postrvi po 250–300 g
- 8 rezin pršuta
- 80 g masla
- 1 dl belega vina
- 1 dl kisle smetane
- 50 g krušnih drobtin
- šopek peteršilja
- rožmarinove vejice
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Postrvi očistimo in filiramo. To naredimo tako, da na eni strani hrbtenice prerežemo kožo od glave do repa. Ob glavi zarežemo do hrbtne kosti in nato ob hrbtenici odrežemo meso od kosti. Enako naredimo s spodnjim delom ribe. S filejev odrežemo plavuti in odstranimo preostale kosti.

Fileje osušimo s prtičem in začinimo s soljo in poprom. Peteršilj sesekljamo in zmešamo z limoninim sokom in vinom.
Ognjevarno posodo namažemo z maslom in vanjo položimo ribje fileje. Prelijemo jih s pripravljeno polivko s peteršiljem.

Na vsak file položimo rezino pršuta in vejico rožmarina in jih pečemo 10 minut pri 180 °C.

Postrvje fileje nato obložimo s kislo smetano, ki smo ji primešali drobtine, in postavimo nazaj v pečico, da se zapečejo. Postrežemo s krompirjem in poljubno zelenjavo.