
Osemletna Neja je pripravila kanapeje iz krekerjev in si skrbno shranila recept, da bo lahko s kanapeji pogostila svoje prijateljice med božičnimi počitnicami.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Preberite tudi

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Postopek
Sir nareži na kocke in tudi na rezine. Kolute ananasa odcedi in ananas nareži na manjše kose. Grozdju osmukaj jagode, jih operi in razpolovi.

Paradižnike operi in razpolovi. Črne olive odcedi in jih nareži na kolobarje, zelene pa razpolovi. Peteršilj in drobnjak nasekljaj. Papriko očisti semen, nareži na rezine, te pa na manjše kose.

Okrogle krekerje obloži s kocko sira in dodaj še košček ananasa ali razpolovljeno jagodo grozdja. Skozi sadje in sir zapiči zobotrebec, da se obloga na kanapeju ne bi razletela.

Kvadratne krekerje poljubno obloži z rezino sira, razpolovljenim paradižnikom in kolobarji zelenih ali črnih oliv in koščkom paprike. Okrasi z listkom peteršilja ali drobnjaka.
