
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Novoletni kanapeji
Iz rubrike Otroci kuhamo

Osemletna Neja je pripravila kanapeje iz krekerjev in si skrbno shranila recept, da bo lahko s kanapeji pogostila svoje prijateljice med božičnimi počitnicami.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras

Yuzu: sadež, ki je navdušil svet kulinarike
Yuzu postaja zvezda vrhunske kulinarike in sodobne miksologije. S svojo posebno kombinacijo okusov in kompleksnih arom yuzu zlahka navduši.

Kremast, naraven in slasten: jagodni sladoled iz domače kuhinje
Ta recept bo prišel prav vsem, ki nimate strojčka za sladoled. Naredili boste res slasten in kremast sladoled.

Zamrzovanje sadja in zelenjave: kako ohraniti okus, barvo in hranila
Prihaja čas, ko je na vrtu sadja in zelenjave več, kot ju lahko pojemo. Na nas se je obrnila bralka, ki prosi za nasvet, kako zamrzniti zelenjavo. "Jo prej skuham?" nas sprašuje.
Sestavine
- 1 zavojček okroglih krekerjev
- 1 zavojček pravokotnih krekerjev
- 250 g sira
- 1 pločevinka ananasovega kompota
- 300 g belega grozdja
- šopek okrasnih paradižnikov
- 100 g zelenih oliv brez koščic
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 sveža rdeča paprika
- peteršilj in drobnjak za okras
Postopek
Sir nareži na kocke in tudi na rezine. Kolute ananasa odcedi in ananas nareži na manjše kose. Grozdju osmukaj jagode, jih operi in razpolovi.

Paradižnike operi in razpolovi. Črne olive odcedi in jih nareži na kolobarje, zelene pa razpolovi. Peteršilj in drobnjak nasekljaj. Papriko očisti semen, nareži na rezine, te pa na manjše kose.

Okrogle krekerje obloži s kocko sira in dodaj še košček ananasa ali razpolovljeno jagodo grozdja. Skozi sadje in sir zapiči zobotrebec, da se obloga na kanapeju ne bi razletela.

Kvadratne krekerje poljubno obloži z rezino sira, razpolovljenim paradižnikom in kolobarji zelenih ali črnih oliv in koščkom paprike. Okrasi z listkom peteršilja ali drobnjaka.
