
Postrv v sirovem ovoju
Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi
Postrv v sirovem ovoju
Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

Sestavine
- 2 postrvi po približno 400 g
- sol in beli poper
- sok ½ limone
- ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
- moka za povaljanje
- 2 jajci
- 50 g naribanega sira (npr. gaude)
- 50 g belih drobtin
- olje za cvrenje

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 2 postrvi po približno 400 g
- sol in beli poper
- sok ½ limone
- ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
- moka za povaljanje
- 2 jajci
- 50 g naribanega sira (npr. gaude)
- 50 g belih drobtin
- olje za cvrenje
Postopek
Postrvi temeljito operemo pod hladno tekočo vodo, nato ju osušimo in jima z ostrim nožem odrežemo glavi. Vzdolž hrbtenice zarežemo do kosti in izrežemo fileje. Začinimo jih z limonovim sokom, solimo in popramo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
Jajci razžvrkljamo, sir pomešamo z drobtinicami. Ribje fileje posujemo s peteršiljem in jih povaljamo v moki, jajcih in nazadnje še v mešanici drobtin in sira. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in fileje ocvremo do lepe zlato rjave barve (6–8 minut na vsaki strani).
Položimo jih na papirnato brisačko, ki vpije odvečno olje. Postrežemo s pečenim krompirčkom.