
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci

Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Postopek
Vključimo električni žar. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih solimo in počakamo, da spustijo sok. Odcedimo jih, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Narežemo jih na manjše kose. Obe vrsti sira zmešamo s kislo smetano, jajci in gorčico in maso prihranimo.
Na žaru rahlo popečemo rezine kruha in jih narežemo na manjše kose. Vsak kos obložimo s popečenim jajčevcem in primerno količino sirove mase. Obložene kruhke postavimo v pečico pod segret zgornji grelec in pečemo 3 do 5 minut, da se sir stopi in rjavo zapeče.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko spečete jajčevce, opečete kruhove rezine in pripravite sirov namaz.
- Dve uri pred prihodom gostov na pekaču, v katerem jih boste zapekli, sestavite sirove kruhke.
- Tik pred prihodom gostov preložite pekač s kruhki za slabih pet minut v segreto pečico. Segrete prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!