
Pomaka iz sira z modro plesnijo
Pomaka iz sira z modro plesnijo
Čas priprave
5 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 2–4 osebe
Oznake

Sestavine
- 1 dl pinjenca
- 4 žlice majoneze
- 50 g roqueforta ali drugega sira z modro plesnijo
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 strok česna
- majhen šopek drobnjaka
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 dl pinjenca
- 4 žlice majoneze
- 50 g roqueforta ali drugega sira z modro plesnijo
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 strok česna
- majhen šopek drobnjaka
- sol
Postopek
1
Sir nadrobimo, česnov strok drobno sesekljamo, drobnjak nastrižemo na kratke koščke. Vse sestavine za pomako damo v skledico, posolimo in temeljito premešamo.