
Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom
Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom

Sestavine
- 250 g regrata
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 100 g instantne polente
- malo masla
- oljčno olje
- sol
- poper
vinski česen
- 1 strok česna
- 1 dl belega vina
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 100 g instantne polente
- malo masla
- oljčno olje
- sol
- poper
vinski česen
- 1 strok česna
- 1 dl belega vina
Postopek
Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.
Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.
Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.
V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.