
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola

Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V krožnik damo moko z malo soli in popra. V drugem krožniku razžvrkljamo jajce z žlico vode. V tretjem krožniku zmešamo drobtine z limonovo lupino in peteršiljem.
Puranje zrezke povaljamo najprej v moki, jih otresemo in potopimo v jajčno, nato pa še v krušno mešanico. Krušno oblogo z rokami utrdimo, da se čim bolj prime zrezkov. Zrezke odlagamo v nizek pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 20 minut. V pekač nato dodamo še vejice češnjevih paradižnikov in pečemo še 5 minut.
Medtem očistimo brokoli in ga razdelimo na posamezne cvetove. V posodi zavremo vodo, ji dodamo brokoli in ga kuhamo 5 minut. Dodamo beli fižol in kuhamo še 2 minuti, da se brokoli zmehča. Zelenjavo odcedimoin pustimo na cedilu še kakšno minuto ali dve, da malo odpari.
Brokoli in fižol stresemo nazaj v posodo, dodamo pesto in vse zmečkamo v pire. Puranje zrezke postrežemo s pripravljenim pirejem in češnjevim paradižnikom. Zraven ponudimo še limonove krhlje.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.