
Regratova mineštra
Regratova mineštra

Sestavine
- 50 g stebelne zelene
- 50 g korenja
- 50 g čebule
- 1 krompir
- olje
- 100 g belega fižola iz pločevinke
- 100 g špinače
- 100 g regrata
- kumina
- origano
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 50 g stebelne zelene
- 50 g korenja
- 50 g čebule
- 1 krompir
- olje
- 100 g belega fižola iz pločevinke
- 100 g špinače
- 100 g regrata
- kumina
- origano
- sol
- poper
Postopek
Čebulo sesekljamo, stebelno zeleno in korenje narežemo na kolobarčke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Regrat in špinačo operemo.
Na vročem olju prepražimo čebulo, nato dodamo zeleno, korenje in krompir. Solimo, popramo ter začinimo s kumino in origanom. Pražimo 5 minut, nato zalijemo z litrom vode. Kuhamo 20 minut, nato dodamo še beli fižol, špinačo in regrat. Kuhamo še 5 minut in postrežemo.