
Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave
Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
- sok ½ limone
- 170 g manj mastnega grškega jogurta
- 2 žlici sesekljanih metinih listov
- sol
- poper
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
- sok ½ limone
- 170 g manj mastnega grškega jogurta
- 2 žlici sesekljanih metinih listov
- sol
- poper
Postopek
Bučko narežemo na kockice, česen olupimo in nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo bučke in česen, začinimo s soljo in poprom ter pražimo, da se bučke zmehčajo. Nekaj žlic bučk vzamemo iz ponve in jih prihranimo, preostanek pa stresemo v skledo.
V skledo z bučkami dodamo odcejen fižol, limonov sok, jogurt in meto. S paličnim mešalnikom sestavine zmešamo v gladek namaz, preložimo ga v posodico in posujemo s prihranjenimi kockicami bučk.