Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto

Kakor nalašč za piknike in zabave

Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto

Kakor nalašč za piknike in zabave

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marinated feta in thyme and chilli oilroasted pepper salad with capers and pine nutsminty bean and courgette dip with pitta crispslet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
  • sok ½ limone
  • 170 g manj mastnega grškega jogurta
  • 2 žlici sesekljanih metinih listov
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
  • sok ½ limone
  • 170 g manj mastnega grškega jogurta
  • 2 žlici sesekljanih metinih listov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bučko narežemo na kockice, česen olupimo in nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo bučke in česen, začinimo s soljo in poprom ter pražimo, da se bučke zmehčajo. Nekaj žlic bučk vzamemo iz ponve in jih prihranimo, preostanek pa stresemo v skledo.

2

V skledo z bučkami dodamo odcejen fižol, limonov sok, jogurt in meto. S paličnim mešalnikom sestavine zmešamo v gladek namaz, preložimo ga v posodico in posujemo s prihranjenimi kockicami bučk.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.