
Kaj boste skuhali danes?
Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!
Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!

Sestavine
- 125 g mocarele
- 50 g naribanega tolminskega sira
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 4 piščančji fileji
- 8 rezin slanine
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 125 g mocarele
- 50 g naribanega tolminskega sira
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 4 piščančji fileji
- 8 rezin slanine
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na koščke in jo skupaj z naribanim sirom zmešamo z gorčico. V vsak piščančji file z ostrim nožem naredimo zarezo in jo napolnimo z gorčično-sirovo mešanico. Fileje ovijemo z dvema rezinama slanine – ne preveč tesno, vendar še vedno tako, da povezujeta fileje.
Zvitke začinimo s soljo in poprom, položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 do 25 minut.
Nasvet
Če nočemo uporabiti toliko slanine, lahko zvitke ovijemo tudi z eno rezino slanine, ki jo z nožem raztegnemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.