
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka

Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Zeleno in korenje olupimo in narežemo, prestavimo v lonec in prelijemo s toliko vrele vode, da je zelenjava pokrita. Solimo in pokrito kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča.
Medtem piščančje prsi narežemo na trakove, jih solimo in popramo ter pomokamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani popečemo meso, da malce porjavi. Primešamo gorčico in jušno osnovo in zavremo. Nepokrito kuhljamo 5 do 10 minut, da se piščanec skuha in omaka zgosti.
Korenje in zeleno odcedimo in s paličnim mešalnikom naredimo grob pire. Ob gorčičnem piščancu in zelenjavnem pireju lahko ponudimo kuhan stročji fižol ali drugo kuhano zeleno zelenjavo.