
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka

Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Zeleno in korenje olupimo in narežemo, prestavimo v lonec in prelijemo s toliko vrele vode, da je zelenjava pokrita. Solimo in pokrito kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča.
Medtem piščančje prsi narežemo na trakove, jih solimo in popramo ter pomokamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani popečemo meso, da malce porjavi. Primešamo gorčico in jušno osnovo in zavremo. Nepokrito kuhljamo 5 do 10 minut, da se piščanec skuha in omaka zgosti.
Korenje in zeleno odcedimo in s paličnim mešalnikom naredimo grob pire. Ob gorčičnem piščancu in zelenjavnem pireju lahko ponudimo kuhan stročji fižol ali drugo kuhano zeleno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika