
Piščančje prsi, polnjene s špinačo in feto
Piščančje prsi, polnjene s špinačo in feto

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 80 g zamrznjenih listov špinače
- 80 g zdrobljenega sira feta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- sol
- črni poper

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 80 g zamrznjenih listov špinače
- 80 g zdrobljenega sira feta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- sol
- črni poper
Postopek
Kožo na piščančjih prsih malo razrahljamo. Špinačo odtalimo in ožmemo, da odstranimo čim več vode. Zmešamo jo s sirom in začinimo z malo popra ter z zmesjo napolnimo prostor med kožo in piščančjim mesom. Kožo poravnamo čez nadev, meso pa po vsej površini začinimo z malo soli in popra.
V ponvi s pokrovom segrejemo olje. Dodamo piščančje prsi s kožno stranjo navzdol in pečemo, da koža porjavi. Meso obrnemo in ga spečemo še na drugi strani. V ponev dodamo še pinjole in prepražimo tudi te. Meso prelijemo s 6 žlicami vode, ponev pokrijemo in pečemo 15 do 20 minut, da se piščanec popolnoma speče.
Nasvet
Pri nakupu piščančjih prsi izberite take, ki imajo čim več cele kože, da boste prsi lahko lepo napolnili z nadevom. Če želite, lahko odprtino z nadevom zaprete z nekaj zobotrebci.
Podobno jed lahko pripravite z jagnjetino. Štiri steake, izrezane iz jagnječjega stegna, popecite na malo oljčnega olja. Oblogo naredite tako, da zmešate sir feto z dobro pestjo nasekljanih črnih oliv, pestjo nasekljanega peteršilja, soljo in poprom. Razporedite jo po mesu, malo potlačite in vse postavite v pečico, segreto na 220 °C, ter pecite 5 minut, da obloga postane zlato rjave barve, jagnjetina je pa še vedno malo rožnata v sredini.