Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Meso solimo in popramo in ga na olju opečemo, približno minuto na vsaki strani. Meso vzamemo iz kozice in ga prihranimo.
V kozico dodamo kislo smetano ali crème fraîche , obe vrste gorčice in narezan pehtran. Dobro premešamo in zavremo, nato v omako vstavimo meso. Nekaj žlic omake prelijemo po mesu in kozico postavimo v pečico. Če nimamo kozice, ki je primerna tudi za v pečico, jed preložimo v ustrezen pekač. Pečemo 20 minut, da se meso popolnoma speče in omaka brbota. Postrežemo s stročjim fižolom in rižem basmati.
Nasvet
Namesto piščančjih prsi lahko uporabimo stegna, postavimo v pečico pokrito kozico in stegna pečemo 20 minut, nato ponev odkrijemo in jih pečemo še 20 minut.