Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Meso solimo in popramo in ga na olju opečemo, približno minuto na vsaki strani. Meso vzamemo iz kozice in ga prihranimo.
V kozico dodamo kislo smetano ali crème fraîche , obe vrste gorčice in narezan pehtran. Dobro premešamo in zavremo, nato v omako vstavimo meso. Nekaj žlic omake prelijemo po mesu in kozico postavimo v pečico. Če nimamo kozice, ki je primerna tudi za v pečico, jed preložimo v ustrezen pekač. Pečemo 20 minut, da se meso popolnoma speče in omaka brbota. Postrežemo s stročjim fižolom in rižem basmati.
Nasvet
Namesto piščančjih prsi lahko uporabimo stegna, postavimo v pečico pokrito kozico in stegna pečemo 20 minut, nato ponev odkrijemo in jih pečemo še 20 minut.