© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom

Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!

Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom

Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
creamy mustard and tarragon chicken

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • ½ žlice dijonske gorčice
  • ½ žlice polnozrnate gorčice
  • 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • ½ žlice dijonske gorčice
  • ½ žlice polnozrnate gorčice
  • 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Meso solimo in popramo in ga na olju opečemo, približno minuto na vsaki strani. Meso vzamemo iz kozice in ga prihranimo.

2

V kozico dodamo kislo smetano ali crème fraîche , obe vrste gorčice in narezan pehtran. Dobro premešamo in zavremo, nato v omako vstavimo meso. Nekaj žlic omake prelijemo po mesu in kozico postavimo v pečico. Če nimamo kozice, ki je primerna tudi za v pečico, jed preložimo v ustrezen pekač. Pečemo 20 minut, da se meso popolnoma speče in omaka brbota. Postrežemo s stročjim fižolom in rižem basmati.

Nasvet

Namesto piščančjih prsi lahko uporabimo stegna, postavimo v pečico pokrito kozico in stegna pečemo 20 minut, nato ponev odkrijemo in jih pečemo še 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.