Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni piškoti s čilijem
Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.
Čokoladni piškoti s čilijem
Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.
Sestavine
- 100 g temne čokolade s čilijem
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- 220 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- 170 g temnega sladkorja muskovado
- 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
- 2 razžvrkljani jajci
- 300 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,5 žličke kajenskega popra
- ščepec soli
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 100 g temne čokolade s čilijem
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- 220 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- 170 g temnega sladkorja muskovado
- 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
- 2 razžvrkljani jajci
- 300 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,5 žličke kajenskega popra
- ščepec soli
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Vse tri vrste čokolade grobo nasekljamo. Maslo stepemo z obema vrstama sladkorja, nato pa postopoma vmešamo še vaniljev izvleček in jajca. V drugi skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom, ščepcem soli in kajenskim poprom. Mešanico suhih sestavin vmešamo v masleno mešanico in primešamo še čokoladne koščke.
Pečico segrejemo na 1 80 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj z žlico polagamo kupčke mase v velikosti oreha. Med njimi pustimo zadosti prostora, da se ne bi sprijeli, ko se pri peki razlezejo. Pečemo jih 10 do 12 minut, odvisno od tega, kako mehki naj bodo. Pečene ohlajamo kakšno minuto, preden jih odstranimo s pekača. Postrežemo z vaniljevim sladoledom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pica v ponvi z jajčevci, skuto in meto
Goveji ragu z rdečim vinom
Črni gozdiček z rjavčki v kozarčkih
Sladoledna sladica na žličko, ki jo je navdihnila znamenita torta. Pa brez goljufanja, specite tudi rjavčke!