© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni piškoti s čilijem

Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.

Čokoladni piškoti s čilijem

Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 40 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chilli chocolate cookies entertaining

Sestavine

  • 100 g temne čokolade s čilijem
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 220 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • 170 g temnega sladkorja muskovado
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 300 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1,5 žličke kajenskega popra
  • ščepec soli
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g temne čokolade s čilijem
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 220 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • 170 g temnega sladkorja muskovado
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 300 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1,5 žličke kajenskega popra
  • ščepec soli
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Vse tri vrste čokolade grobo nasekljamo. Maslo stepemo z obema vrstama sladkorja, nato pa postopoma vmešamo še vaniljev izvleček in jajca. V drugi skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom, ščepcem soli in kajenskim poprom. Mešanico suhih sestavin vmešamo v masleno mešanico in primešamo še čokoladne koščke.

2

Pečico segrejemo na 1 80 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj z žlico polagamo kupčke mase v velikosti oreha. Med njimi pustimo zadosti prostora, da se ne bi sprijeli, ko se pri peki razlezejo. Pečemo jih 10 do 12 minut, odvisno od tega, kako mehki naj bodo. Pečene ohlajamo kakšno minuto, preden jih odstranimo s pekača. Postrežemo z vaniljevim sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.