
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)

7 okusnih prilog, ki niso krompir
Krompir je v slovenski kuhinji skorajda nepogrešljiv, od tenstanega, do pireja, naše mamo so nam ga kuhale precej pogosto. Včasih pa kosilo preprosto potrebuje nekaj drugačnega, lažjega, bolj barvitega ali z zanimivejšo teksturo.

Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
Maslo, sladkor in jajce na hitro zmešamo v gladko maso. Dodamo moko s pecilnim praškom in vgnetemo testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik, nato ga razvaljamo na rahlo pomokani površini tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm. Odvečno testo odrežemo, na testo pa položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo pečemo 15 minut, nato previdno odstranimo papir za peko in fižol ter pečemo še 5 minut, da se testo malo zapeče. Medtem stepemo jajca, smetano, sladkor in vaniljevo aromo. Muškatno grozdje očistimo.
Muškatno grozdje posujemo po testu, vse skupaj pa prelijemo z vaniljevo jajčno mešanico. Pečemo 35 do 40 minut, da se krema lepo zapeče, grozdje pa zmehča. Preden postrežemo, malo ohladimo, lahko pa postrežemo tudi popolnoma hladno. Po želji posipamo s sladkorjem v prahu.