
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
Maslo, sladkor in jajce na hitro zmešamo v gladko maso. Dodamo moko s pecilnim praškom in vgnetemo testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik, nato ga razvaljamo na rahlo pomokani površini tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm. Odvečno testo odrežemo, na testo pa položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo pečemo 15 minut, nato previdno odstranimo papir za peko in fižol ter pečemo še 5 minut, da se testo malo zapeče. Medtem stepemo jajca, smetano, sladkor in vaniljevo aromo. Muškatno grozdje očistimo.
Muškatno grozdje posujemo po testu, vse skupaj pa prelijemo z vaniljevo jajčno mešanico. Pečemo 35 do 40 minut, da se krema lepo zapeče, grozdje pa zmehča. Preden postrežemo, malo ohladimo, lahko pa postrežemo tudi popolnoma hladno. Po želji posipamo s sladkorjem v prahu.